Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus og København

Planke spisebord

Plankeborde som spiseborde har i den grad vundet ind i hjemmet. Læs mere om hvorfor og find inspiration, lige her. Du kan også hoppe direkte til vores side for langborde, hvor du kan se planke spiseborde som er +3 meter.

%

Tilfredshedsgaranti

%

Unikke møbler

Vælg dine former: Rundt bord eller rektangulært

Et planke spisebord kan både være rektangulær eller rundt. Af og til laver vi faktisk også kvadratiske og 5-8 kantede borde, som er meget specielle. Hvis du vil se vores runde borde har vi samlet en masse billeder og information her. De alternative former kan du se i vores galleri hvis fantasien skal sættes i spil.

Vi laver selvfølgelig også gerne en matchene væghængt egetræs skænk, som kan blive fremstiller i et design og størrelse efter dine ønsker. Vi synes at det ser vildt godt ud med en egetræ skænk i samme træsort, overfladebehandling og design udtryk som planke spisebordet. Se mere om ege træ skænken her.

Du kan læse mere generelt om vores plankebord her.

rundt bord og stol uden baggrund 2 4

Det er nogle helt fantastiske borde I laver. Vi er stadig super glade for vores. Det passer bare så godt til vores hus. Kvalitet fornægter sig ikke.

Thomas Soendberg Clausen

Langbord, ejer

plankeborde mm faerdige 72

Spisebordet – familiens naturlige samlingssted

For årtier siden var spisebordet et bord, der stod i den ”fine stue” og kun blev brugt til at spise ved, når der var gæster. Sådan forholder det sig heldigvis ikke mere. I dag er et spisebord meget mere, end det bord vi sidder ved, når vi skal indtage vores måltider; det er blevet et naturligt samlingssted for hele familien i mange situationer. Med tiden har det udviklet sig, så vi danskere bruger rigtig meget tid ved vores planke spisebord. Det hænger – som før nævnt – ikke kun sammen med, at det er et praktisk møbel at sidde ved, når vi skal indtage vores måltider. Det hænger også sammen med, at vi er gode til at hygge os – hvad enten det er med ægtefællen, kæresten, hele familien med børn eller det er vennerne, der er samlet til hyggeligt samvær over et godt veltilberedt måltid.

Læs mere om vores plankeborde:

Processen: fra træ til spisebord

Forløbet starter ved, at vi går ud i skoven og vælger de mest lovende træer. Derefter fældes de udvalgte elmetræer, egetræer eller valnødtræer, og inden de bliver til en bordplade, bliver de kørt igennem en grundig tørringsproces – først udenfor, siden i tørreovn. Denne proces foretages for at sikre, at bordet ikke flækker, når det akklimatiserer sig dit hjem.

Kun de bedste eller mest specielle planker bliver udvalgt til at blive til bordplader. Her kan du selv deltage i udvælgelsen af de planker, vi skal bruge til netop dit langbord. Vores planker har alle forskellige udtryk, så alle spiseborde fra Kærbygård er helt unikke.

 

Hør lidt om valg af olie og bordben:

Tillægsplader

Når behovet for et længere bord opstår i forbindelse med mange gæster eller lignende, kan der monteres tillægsplader. Vi laver flere forskellige løsninger indenfor tillægsplader, så det er muligt at finde den løsning, der tiltaler dig mest. Typisk vælger vi en mørk eller sort gennemfarvet MDF eller laver tillægspladerne i samme udskærring træ, som er valgt til plankebordet.

Med tillægsplader har du derfor muligheden for at have et plankebord i træ til hverdagsbrug – og samtidig et langbord, der kan udvides, når behovet for mange siddepladser opstår. Vores tillægsplader er som standard 50 cm per stk. hvilket også er størrelsen vi anbefaler. Vi kan dog lave tillægsplader i de fleste størrelser, både større og mindre mod en tillægsydelse – vi rådgiver naturligvis herom.

Træet

Træ er et naturprodukt – og der findes ikke to planker, der er helt ens. Hos Kærbygård sætter vi en ære i at finde netop den eller de planker, der passer til dit bord. Hvad enten du ønsker en fin og tæt åretegning eller en grovere og mere rustik åretegning, vil vi hjælpe med at finde de planker, der giver et flot slutresultat i overensstemmelse med dine ønsker.

Udover de traditionelle firkantede plankeborde laver vi også ovale og runde borde. Disse kan laves som borde i planker med mellemrum eller som sammenlimede bordplader, hvorved du opnår en glat og tæt plade i massivtræ.

Vi kan desuden fremstille en håndlavet snedker skænk i egetræ, som matcher dit planke spisebord. Det er ret flot faktisk.

 

Egetræ eller andet træ

Spisebordet har fået mange nye funktioner i den moderne danske familie. Det er her vi spiller kort med vennerne fredag aften. Det er her vi spiller brætspil med børnene, når regner driller søndag eftermiddag – og det er her vi sidder, når børnene skal have lidt hjælp med den drilske matematik.

Det er også her vi bænker os, når vi skal drømme om den næste ferierejse – og finde ud af, om budgettet står mål med drømmene.

Det er derfor med stor glæde, at vi på Kærbygård fremstiller det kvalitetsbord, som du og din familie skal samles om i mange år fremover – og det er derfor vi meget gerne stiller os til rådighed med vejledning og gode råd angående dit nye træ spisebord. Hos Kærbygård finder du et skarpt udvalg af spiseborde i træ og uanset om du søger et aflangt eller rundt planke spisebord, vil du finde det her.

Er du klar til at designe og beregne en pris på spisebord som enten plankebord eller rundt bord?

 

Plankespisebord

“Vi er rigtig glade for vores spisebord fra Kærbygård plankeborde

Lise Lomholt

Plankespisebord, ejer

Hvad siger andre om at købe møbel hos os?

Rundt bord eller planke spisebord?

Det kan være virkelig svært at tage en beslutning som skal holde i SÅ mange år. Derfor anbefaler vi at du kommer forbi et af vores showrooms hvor du kan mærke, dufte, se og teste kvaliteten og det praktiske ved et rundt bord kontra et planke spisebord. Vi kan som nogle af de få i landet lave runde borde hvor der kan sidde over 10 personer, så det kan måske også være relevant for dig.

Uanset hvad du vælger, så kan du senere hen udnytte mulighederne ved at have en rigtig snedker til at fremstille dine møbler ud af rigtigt massiv træ. Du kan nemlig få en matchene skænk i egetræ eksempelvis, som fremstår både raffineret og elegant, sammen med dit nye runde bord eller spisebord.

Rundt plankebord i valnoed 2021 kaerbygaard 2021 med udtryk og 2 tillaegsplader inkl mette spisebordsstole 1 scaled

Få mere inspiration i vores showrooms

Har du ikke allerede en klar idé om, hvordan dit nye planke spisebord skal se ud, har vi i vores showroom mange forskellige borde, der kan give dig inspiration. Kom og se vores skønne borde, og oplev kvaliteten af lækre træsorter som massivt egetræ, ask, elm og valnød.

Måske falder du over det bord, der passer helt perfekt – ellers kan vi tilpasse det, så det bliver perfekt.

egetrae langbord langt plankebord kaerbygaard 2021

Uendelige muligheder i træ

Mulighederne er utallige, da vi har erfaring med at lave alt fra meget store planke spiseborde til store spisestuer, til stuer i mindre lejligheder og borde til køkkener og alrum. De individuelt tilpassede størrelser og eventuel brug af tillægsplader gør, at det altid er muligt at finde den optimale løsning for dig og din familie. Vores tillægsplader er som standard 50cm per stk. hvilket også er størrelsen vi anbefaler. Vi kan dog lave tillægsplader i de fleste størrelser, både større og mindre mod en tillægsydelse – vi rådgiver naturligvis herom. 

I vores showroom vil du blive overbevist om, at vi kun laver den bedste kvalitet. Vores borde skal – udover at være funktionelle – være flotte og kunne holde til mange års brug. Vores store kvalitetskrav gør, at træ, der ikke levet op til vores høje standarder bliver frasorteret i udvælgelsesprocessen. Vi bruger derfor meget tid og meget energi på at sikre, at kun det bedste træ når frem til vores snedkerværksted – så ved vi, at vi kan stå inde for kvaliteten.

Læs mere om vores plankeborde:

Planke spiseborde laves af det bedste træ

Hos Kærbygård står vi for hele processen, når vi skal lave et spisebord. Det giver os fuld kontrol lige fra fældning af det rigtige træ, skånsom transport, opskæring af plankerne og efterfølgende lufttørring og afsluttende ovntørring.

Vi har fuld kontrol over den afsluttende høvling – og ikke mindst – den slutbehandling i form af slibning og overfladebehandling, der giver den unikke finish, der fremhæver årerne og sikrer et bord, der tåler at blive brugt i årtier – og stadig vil fremstå smukt.

At vi selv står for hele processen er med til at sikre den høje kvalitet. Vi stiller meget store kvalitetskrav til vores produkter.

erhverv 01

FAQ om spiseborde

Hvad er et spisebord?

Et spisebord er som ordet lyder, et bord hvor man typisk nyder familiens selskab og spiser noget mad. Men, et spiseborde kan være meget mere. Det kan være det centrale møbel i huset, det som samler folk og være der de bedste stunder bliver til.

Hvad koster et spisebord?

Et spisebord kan koste alt mellem 15.000-35.000 DKK, men ligger som regel på omkring 20.000-30.000 DKK. Det afhænger af valg af planker: 1, 2, 3 eller 4 stk., valg af længde og bredde og bordbenene. Vi laver spiseborde præcis efter vores kunders ønsker på bestilling, så prisen afspejles i kundens valg.

Hvad vejer et spisebord?

Et spisebord kan nemt veje +80 kg eller mere. Derfor står vi altid for levering, håndtering og montering på kundens adresse, så alt forløber fejlfrit og der ikke bliver lavet skader på bordet.

Hvilken størrelse kan spiseborde laves i?

Alle størrelser, du bestemmer. Hos Kærbygård designer man selv sit spisebord, og kan derfor få den størrelse, træsort og behandling man ønsker.

Processen omkring spisebordet

  1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
  2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
  3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
  4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF. De måler som standard bordet bredde x 50 cm.
Kurv
  • Ingen produkter i kurv