Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus, København og Hamburg

Plankebord i elmetræ

Elmetræ er en meget luksuriøs træsort, som er svær at skaffe i Danmark. Kærbygård Snedkeri tilbyder derfor et unikt produkt. Største delen af vores træ kommer fra lokal skovbrug og skovbrug omkring de gamle danske godser og slotte.

%

Tilfredshedsgaranti

%

Unikke møbler

Problematiske elmetræer giver unikke plankeborde

For 20 år siden var det smukke danske elmetræ desværre plaget af elmesyge. Dette har medført, at dansk elm er vanskeligt at fremskaffe i dag.
I efteråret 2017 deltog Pia (8. generation på gården) i en fest, hvor hun kom i snak med en landmand fra det sønderjyske.

Det viste sig, at han under elmesygen havde fældet en hel allé af dansk elm, som han siden da havde opbevaret i sin lade. Vi var så heldige, at landmanden gerne ville sælge os sit lager, hvilket betyder, at vi i dag kan tilbyde lækre massiv­ træsmøbler i dansk elmetræ.

Dansk elm har et fantastisk flot spil, som ikke kan sammenlignes med ameri­kansk elm. Er man interesseret i elme­træsmøbler, f.eks. et smukt langbord i elmetræ, anbefaler vi altid et besøg i et af vores showroom, så man kan opleve og mærke træet.

Du kan læse mere generelt om vores plankebord her.

store logoer 2000x2000 diverse uden baggrund 1

Borde af elmetræ: bordplade og ben

Endelig skal du vælge hvilke bordben, du gerne vil have til dit elmetræsbord. Netop fordi vi har et stort fokus på individuelt design, bestiller du elmetræsbordpladen og bordbenene hver for sig. Vi har et stort udvalg af forskellige typer bordben – både i træ og stål, samt i forskellige farver og udformninger.

Vi mener, at man skal kunne se, at vores borde er fremstillet af naturtræ, og derfor skal det også være tydeligt, at hvert bord er unikt – så om du er mest til et strømlinet bord eller gerne vil have noget helt specielt, er op til dig. Derfor har du også mange muligheder for at få tilpasset plankebordet i elmetræ til netop dine behov.

Er du klar til designe et bord i elmetræ? Vælg enten et elmetræs-plankebod eller et rundt bord i elmetræ. Vi har gjort det muligt at beregne prisen helt uforpligtende mens du designer. God fornøjelse!

Processen: fra elmetræ til plankebord

Forløbet starter ved, at vi går ud i skoven og vælger de mest lovende træer. Derefter fældes de udvalgte elmetræer, og inden de bliver til en bordplade, bliver de kørt igennem en grundig tørringsproces – først udenfor, siden i tørreovn. Denne proces foretages for at sikre, at bordet ikke flækker, når det akklimatiserer sig dit hjem.

 

Kun de bedste eller mest specielle planker bliver udvalgt til at blive til bordplader. Her kan du selv deltage i udvælgelsen af de planker, vi skal bruge til netop dit elmetræsbord. Vores planker har alle forskellige udtryk, så alle elmetræsborde fra Kærbygård helt unikke.

 

plankebord11111 elmetrae scaled

Vælg rigtigt når du vælger plankebord i elm

Der er mange valgmuligheder når man fremstiller plankeborde i elmetræ hos en snedker. Du får selv lov at vælge planker, højde, længde, bredde, kant, sortering, oliering, ben… du forstår nok hvad vi mener…

I videoen fortæller fortæller Henrik Kibæk, som er medindehaver og 9. generation på gården, om valgene man skal gennemtænke.

Hos Kærbygård har vi forskellige snedkere i staben, herunder møbel-, maskin- og bygningssnedkere. Vores dygtige personale gør, at vi kan varetage alle designopgaver, uanset om du vil have et simpelt eller ekstraordinært plankebord.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak – vi har ersonalet og fagligheden der kan hjælpe med dit plankebord.

Processen for elmetræs plankeborde

Når din bordplade i elmetræ er designet og fremstillet, har du mulighed for at bestemme, hvordan overfladebehandlingen af bordet skal være. Vi har flere forskellige behandlingsmetoder – vi benytter primært oliebehandlinger til at give bordene den farve, du gerne vil have.

Da elmetræ har en naturlig glød, anbefaler vi altid en neutral eller natur farvet olie. Disse olier fremhæver plankebordets naturlige farver, og får plankerne til at fremstå eksklusive og indbydende.

 

  1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
  2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
  3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
  4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF. De måler som standard bordet bredde x 50 cm.
kaerbygaard plankeborde og runde borde november 2021 2 elmetrae scaled

Hør lidt om valg af olie og bordben:

FAQ om plankebord i elmetræ

Hvad koster et bord i elmetræ?

Et bord i elmetræ kan koste alt mellem 10.000-40.000 DKK, men ligger som regel på omkring 20-35.000 DKK. Det afhænger af valg af planker: 1, 2, eller 3 stk., valg af længde og bredde og bordbenene. Vi laver plankeborde i elmetræ præcis efter vores kunders ønsker på bestilling, så prisen afspejles i kundens valg.

Hvad vejer et bord i elmetræ?

Et bord i elm kan nemt veje 80-100 kg eller mere. Derfor står vi altid for levering, håndtering og montering på kundens adresse, så alt forløber fejlfrit og der ikke bliver lavet skader på bordet.

Hvilken størrelse kan bord i elmetræ laves i?

Alle størrelser, du bestemmer. Hos Kærbygård designer man selv sit bord i elm, og kan derfor få den størrelse, træsort og behandling man ønsker.

Hvordan vedligeholdes et bord i elm?

Et bord i valnød fra Kærbygård kan ofte blot vedligeholdes med en fugtig klud, da kvaliteten er vores massivtræs-møbler er den højeste på markedet. Dog vil der periodisk være behov for en smule træolie som vi leverer sammen med det pågældende plankebord i elmetræ.