Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus, København og Hamburg

Plankebord

Vores møbler skal altid være perfekte.

At købe et plankebord er en tillidssag. På Kærbygård sætter vi derfor en ære i, at du kan have tillid til vores produkter og det arbejde, der ligger bag at skabe et smukt, funktionelt og unikt møbel.

%

Tilfredshedsgaranti

Typer møbler

Plankeborde ud over det sædvanlige

For at skabe et sådant produkt kræver det, at mange faktorer skal være i orden. Det er ikke altid nok at have det helt rigtige egetræ med smukke årer til rådighed. Træet skal skæres på den helt rigtige måde og efterfølgende opbevares under kontrollerede forhold for at hindre skævhed og sprækker i træet.

Derfor er vores lagerhal og værksted altid opvar­mede til den temperatur, der sikrer at plankerne får tid til at tørre på den rigtige måde. Det tager lang tid, men det er en nødvendig proces for
at opnå det perfekte resultat. Derefter skal vores dygtige og erfarne fagfolk udvælge netop de planker, der passer til dit møbel.

Se udvalget af alle vores borde her eller gå til vores udvalg af plankeborde.

Har du selv ønsker med hensyn til plankernes udseende, bordets størrelse og efterbehandling, tager vi selvfølgelig hensyn til disse ønsker og udvælger – i samråd med dig – de plan­ker, der passer til den konkrete opgave.

Detaljerne skal være på plads for at skabe et godt resultat. Netop detaljerne går vi meget op i hos Kærbygård. Vi ved, at det ofte er de små og nemt oversete ting, der gør forskellen på et middelmådigt og et fremragende resultat.

Koncept

Hos Kærbygård går vi op i den ædle snedkerkunst. Der er ikke to stykker træ som er ens, hvilket er en force vi kan udnytte fordi vi har egne snedkere, eget snedkeri og egen skov.

Når du bestiller et møbel fra os, vil du blive en aktiv del af processen. Vi sender billeder og viser planker løbende, så du kan vælge det udtryk du finder flottest. Derudover hjælper vi med kant-design, udvælgelsen af ben i enten træ eller stål, og vi hjælper naturligvis også med at vælge den korrekte olie.

Når du er tilfreds med valgene, går vores snedker i gang på værkstedet. Denne proces tager typisk 2-4 uger.

Til sidst leverer og monterer vi dit møbel direkte ude hos dig, og det er vores snedker der står for både leveringen og den sidste finish på stedet.

bord uden baggrund 2 4

Form og udtryk

Et plankebord kan naturligvis tage mange former og farver, og vi fremstiller da også periodisk nogle kvadratiske, 5-kantede og 8-kantede snedker plankeborde til kunder der virkelig vil have noget der skiller sig ud.

Et af vores mest populære plankeborde er i øjeblikket vores runde borde i egetræ, så fås i alle størrelser og med eller uden udtræk til tillægplader. Vores tillægsplader er som standard 50 cm per stk. hvilket også er størrelsen vi anbefaler. Vi kan dog lave tillægsplader i de fleste størrelser, både større og mindre mod en tillægsydelse – vi rådgiver naturligvis herom. Sammen med en matchene egetræ skænk, kan det virkelig også skabe samhørighed og ro i hjemmet, hvilket vi ELSKER.

Valg af træsort, farve og ben

Vores plankeborde kommer i forskellige former, størrelser, træsorter og olieringer. Derudover har vi mange forskellige modeller og farver til plankebordet ben. Træsort, overfladebehandling og ben er de tre vigtigste komponenter som definerer plankebordet. Foruden disse, hjælper vi også med at vælge sorteringer i træet – med og uden knaster, om der skal være 1, 2, 3 eller 4 planker, finde de rette dimensioner på både højde, bredde og længde, og meget andet.

 

VORES TRÆ

Hos Kærbygård kommer meget af egetræet til vores plankeborde fra vores egne træer. I vores skovområder udvælges de bedste egetræer til opgaven. De fældes i skoven og transporteres til vores værksted, hvor de sorteres og kvalitetsbedømmes, hvorefter de skæres op til planker. Vi er også heldige at have noget af det bedste amerikanske valnød og danske elmetræ man kan få fingrene i.

Vi har altid et stort lager af ovn­tørret træ. Der er meget stor forskel på udtryk­ ket i træet alt afhængigt af, hvor i stammen træet kommer fra. Derfor er det vigtigt, at vi finder frem til, hvad du godt kan lide ved træet, så vi kan udse os det træ, der passer til dig. Her har du også mulighed for selv at være med til at udvælge træet direkte på gårdens savværk.

Se med nedenfor hvor vi gennemgår lidt omkring olier og ben:

Processen omkring plankebordet

  1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
  2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
  3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
  4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF. Standard er 50cm per stk.

Kompetente snedkere

I snedkerværkstedet fremstilles de forskellige møbler af vores dygtige snedkere – staben består bl.a. af møbel-, maskin- og bygningssnedkere. Vi har en meget faglig dygtig og kompetent medarbejderstab, der alle sætter en ære i at levere det bedste produkt på markedet.

Vi er stolte af vores medarbejdere, der hver dag yder deres bedste for du får det møbel, som du bliver glad for – og stolt af – at have stående i dit hjem eller i din virksomhed.

De færdige møbler skal også behandles godt. De plankeborde, der skal sættes til salg, står i vores opvarmede showroom – og de borde, der skal direkte videre til en kunde, opbevares i opvarmede lagerlokaler indtil levering skal finde sted.

Snedkerne ELSKER desuden at fremstille egetræ skænke som matcher dit nye plankebord.

 

bord og stol uden baggrund 2 4

Besøg vores showroom og kom bag om produktionen

Hos Kærbygård er vi altid klar på en uforpligtende snak om muligheder og prisleje. Vi går op i, at vores kunder får netop det møbel, de drømmer om, og derfor vil vi gerne være sikre på, at alle detaljer er blevet gennemgået og godkendt, inden vi sætter gang i produktionen.

Du er velkommen til at kigge forbi vores showrooms, som ligger i Odense, Århus og København. Her kan vi også tage en uforpligtende snak om, hvilke ønsker og krav du har til dit plankebord. Besøger du os i Odense, er det også muligt at besøge vores snedkerværksted, som ligger på samme adresse. Her kan du komme bag om produktionen og se, hvordan dygtige håndværkere bringer plankebordene til live.

FAQ om plankebord

Hvad er forskellen på snedkerlavet og maskinlavet plankebord?
Det er forskellige fra producent til producent. Ofte ser vi dog, at kvalitet og detalje-rigdommen på et snedker lavet slår et maskinelavet plankebord. En snedker lytter også til ønsker og krav, hvor samlebånds plankeborde er som de er.
Hvilken træsort skal man vælge plankebord i?
Plankeborde kan laves i næsten alle træsorter. Der er dog stor forskel på udtrykket i træet, holdbarheden og farverne. Vi anbefaler at vælge enten egetræ, valnød eller elmetræ, da de er hårdføre og kan få et raffineret udtryk, som holder i generationer.
Hvad er processen for at designe plankebord?
Først anbefaler vi at du kigger lidt billeder og inspiration på vores hjemmeside og dernæst overvejer hvor mange personer plankebordet skal kunne bære. Dernæst er du velkommen til at vælge træsort, størrelse, design, træ og til sidst overfladebehandling i vores snedkeri. Dernæst går snedkeren igang og du kan forvente at få dit plankebord leveret indenfor 12 uger.
Hvad koster et plankebord?
Et plankebord kan koster alt mellem 10.000-40.000 DKK, men ligger som regel på omkring 20-35.000 DKK. Det afhænger af valg af planker: 1, 2, eller 3 stk., valg af længde og bredde og bordbenene. Vi laver plankeborde præcis efter vores kunders ønsker på bestilling, så prisen afspejles i kundens valg.
Hvad vejer et plankebord?
Et plankebord kan nemt veje 80-100 kg eller mere. Derfor står vi altid for levering, håndtering og montering på kundens adresse, så alt forløber fejlfrit og der ikke bliver lavet skader på bordet.
Hvilken størrelse kan et plankebord laves i?
Alle størrelser, du bestemmer. Hos Kærbygård designer man selv sit plankebord, og kan derfor få den størrelse, træsort og behandling man ønsker.
Hvordan vedligeholdes et plankebord?
Et plankebord fra Kærbygård kan ofte blot vedligeholdes med en fugtig klud, da kvaliteten er vores massivtræs-møbler er den højeste på markedet. Dog vil der periodisk være behov for en smule træolie som vi leverer sammen med det pågældende bord.