Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus og København

Egetræsborde

Hos Kærbygård finder du eksklusive egetræsborde håndlavet af erfarne snedkere i eget værksted. Et egetræsbord fra os bliver fremstillet af de bedste træer. Et egetræsbord giver dig et naturligt og robust udtryk – og ved os har du mulighed for at tilpasse bordet, så det passer perfekt til din indretning.

%

Tilfredshedsgaranti

Planker

%

Tilfredshedsgaranti

Planker

4-Planke BORDE

Spiseborde

Langborde

Runde borde

BOOK EN TID

SHOP

Egetræsborde i lyse, neutrale og mørke nuancer

Når du får produceret et egetræsbord fra Kærbygård, er træet specielt udvalgt, så dit bord får det helt rette naturlige udtryk.

Vi arbejder ud fra et princip om, at du skal have noget helt særligt, når du køber et bord hos os. Det skal være en oplevelse at købe et af vores egetræsplankeborde, og dette forsøger vi at opnå ved at inkludere dig i hele processen.

Det betyder, at du bl.a. selv får lov til at vælge dine planker, og du vælger også, hvilken overfladebehandling dit bord skal have.

Du kan læse mere generelt om vores plankebord her.

Processen

Forløbet starter ved, at vi går ud i skoven og vælger de mest lovende træer. Derefter fældes de udvalgte egetræer, og inden de bliver til en bordplade, bliver de kørt igennem en grundig tørringsproces – først udenfor, siden i tørreovn. Denne proces foretages for at sikre, at bordet ikke flækker, når det akklimatiserer sig dit hjem.

Kun de bedste eller mest specielle planker bliver udvalgt til at blive til bordplader. Her kan du selv deltage i udvælgelsen af de planker, vi skal bruge til netop dit egetræsbord. Vores planker har alle forskellige udtryk, så alle egetræsborde fra Kærbygård Plankebordeer helt unikke.

 

Processen for egetræs plankeborde

Når din bordplade i egetræ er designet og fremstillet, har du mulighed for at bestemme, hvordan overfladebehandlingen af bordet skal være. Vi har flere forskellige behandlingsmetoder – vi benytter primært oliebehandlinger til at give bordene den farve, du gerne vil have.

Er du klar til at se flere egetræsborde eller beregne en pris på et plankebord eller rundt bord i egetræ? Se mere her.

rundt bord og stol uden baggrund 2 4

Valg af bordben og olie

Plankeborde af superhøj kvalitet

“Vi har lige modtaget vores nye spisebord fra Kærbygård. Et usandsynligt lækkert plankebord af egetræ, lavet med superhøj grad af finish og sans for detalje. Det har været en fornøjelse fra start til slut: Eminent rådgivning i showroomet i København, fremragende kommunikation om plankerne mens bordet blev lavet og en gnidningsfri levering. De satte endda filtdutter under bordbenene da de samlede det hos os, så det ikke ridser gulvet.

Det er helt åbenlyst, at bordene bliver lavet af folk, der elsker deres fag og kæler for håndværket. Man kan tydeligt føle den faglige stolthed, der gennemsyrer hver en detalje i bordet. Det er vi vilde med.

Bordet står nu og stråler i vores køkkenalrum. Sjældent har vi været så glade for noget køb.”

RD

Plankebordsejer, (TrustPilot anmeldelse)

egetrae plankebord kaerbygaard

Borde af naturtræ

Endelig skal du vælge hvilke bordben, du gerne vil have til dit egetræsbord. Netop fordi vi har et stort fokus på individuelt design, bestiller du egetræsbordpladen og bordbenene hver for sig. Vi har et stort udvalg af forskellige typer bordben – både i træ og stål, samt i forskellige farver og udformninger.

Vi mener, at man skal kunne se, at vores borde er fremstillet af naturtræ, og derfor skal det også være tydeligt, at hvert bord er unikt – så om du er mest til et strømlinet bord eller gerne vil have noget helt specielt, er op til dig. Derfor har du også mange muligheder for at få tilpasset egetræsbordet til netop dine behov.

Læs mere om vores plankeborde:

Olier & ben

ValnødBorde

Elmetræsborde

Runde borde

BOOK EN TID

SHOP

Egetræet er danskernes træ

Eg er et populært materiale af flere årsager. Det er en smuk træsort med en karakteristisk gylden farve og tydelige åretegninger, og dens ynde fremhæves og forstærkes kun, som tiden går og træet arbejder. Dertil er det en utrolig stærk og holdbar træsort. Der skal meget til, før eg går i stykker, hvorfor det er særdeles velegnet til borde og andre møbler.

Men det er ikke udelukkende træsortens gode egenskaber, som gør den så elsket. Egetræet har en ganske særlig betydning i Danmark, og danskerne har haft glæde af træet siden tidernes morgen.

Der har været egetræer i Danmark siden 7000 f.kr, og Danmarks ældste træ er da også et egetræ med navnet Konge-egen. Træet er mellem 1500 og 1800 år gammelt og er med sin høje alder det ældste levende væsen i landet. I 2000 blev egen også kåret til Danmarks nationaltræ at have stået i skyggen af bøgetræet i mange år.

4 planke egetrae kaerbygaard 1 scaled
4 planke egetrae kaerbygaard2 1 scaled
4 planke egetrae kaerbygaard3 1 scaled
3 planke egetrae kaerbygaard2 1 scaled
1
3 planke egetrae kaerbygaard4 1 scaled

Egetræet har haft stor betydning for vores samfund

Gennem tiderne har egetræet været med til at danne rammerne omkring vores samfund. I gamle dage blev eg brugt som tømmer til bygning af huse og krigsskibe, for selv på det tidspunkt forstod og anerkendte man dens gode egenskaber. Faktisk var egetræerne dengang tæt på at uddø i Danmark grundet rovdrift, fordi eg var så populært et byggemateriale.

Heldigvis blev danskerne gjort opmærksomme på egetræernes nød, og der blev gjort en indsats for at dyrke flere træer, så vi ikke ville løbe tør for eg. Hvad danskerne ikke vidste var, at træ ville blive erstattet endnu stærkere byggematerialer som mursten og beton, og derfor er der i dag en sund bestand af egetræer i landet, selv om der jævnligt fældes træer til kommerciel brug.

Eg er dog stadig et populært råmateriale og anvendes den dag i til bl.a. gulve, hegn, tønder, kister og ikke mindst møbler og pyntegenstande. Så når vi hos Kærbygård arbejder hårdt for at bevare træets oprindelige udtryk, er det, fordi vi vil ære dets historie og arv.

Hos Kærbygård har vi forskellige snedkere i staben, herunder møbel-, maskin- og bygningssnedkere. Vores dygtige personale gør, at vi kan varetage alle designopgaver, uanset om du vil have et simpelt eller ekstraordinært plankebord. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak.

plankebord i egetrae med udstyr evt koekkenbordplade

FAQ om egetræsbord

Hvad koster et egetræsbord?

Et egetræsbord kan koster alt mellem 10.000-40.000 DKK, men ligger som regel på omkring 15-25.000 DKK. Det afhænger af valg af planker: 1, 2, 3 eller 4 stk., valg af længde og bredde og bordbenene. Vi laver egetræsborde præcis efter vores kunders ønsker på bestilling, så prisen afspejles i kundens valg.

Hvad vejer et egetræsbord?

Et egetræsbord kan nemt veje 80-100 kg eller mere. Derfor står vi altid for levering, håndtering og montering på kundens adresse, så alt forløber fejlfrit og der ikke bliver lavet skader på bordet.

Hvilken størrelse kan egetræsbordet laves i?

Alle størrelser, du bestemmer. Hos Kærbygård designer man selv sit egetræsbord, og kan derfor få den størrelse, træsort og behandling man ønsker.

Hvordan vedligeholdes et egetræsbord?

Et egetræsbord fra Kærbygård kan ofte blot vedligeholdes med en fugtig klud, da kvaliteten er vores massivtræs-møbler er den højeste på markedet. Dog vil der periodisk være behov for en smule træolie som vi leverer sammen med det pågældende egetræsbord.

Processen omkring plankebordet

  1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
  2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
  3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
  4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF. Vælg mellem 1x50cm eller 2×50 cm.

Vi viser dig dit næste plankebord af egetræ

Få et uforpligtende kig og en god snak i Odense eller København

Generationer

Muligheder

Kurv
  • Ingen varer i kurven.