Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus, København og Hamburg

Egetræsborde

Hos Kærbygård finder du eksklusive egetræs­ borde håndlavet af erfarne snedkere i eget værk­sted. Et egetræsbord fra os bliver fremstillet af de bedste træer. Det giver et naturligt og robust udtryk – og ved os har du mulighed for at tilpasse bordet, så det passer perfekt til din indretning.

%

Tilfredshedsgaranti

Planker

Egetræsborde i lyse, neutrale og mørke nuancer

Når du får produceret et egetræsbord fra os, er træet specielt udvalgt, så dit bord får det helt rette naturlige udtryk.

Vi arbejder ud fra et princip om, at du skal have noget helt særligt, når du køber et bord hos os. Det skal være en oplevelse at købe et af vores egetræsplankeborde, og dette forsøger vi at opnå ved at inkludere dig i hele processen.
Det betyder, at du bl.a. selv får lov til at vælge dine planker, og du vælger også, hvilken over­ fladebehandling dit bord skal have.

Du kan læse mere generelt om vores plankebord her eller se det nye 4-planke bord i egetræ her.

Inden egetræs plankebordet fremstilles

Forløbet starter ved, at vi går ud i skoven og vælger de mest lovende træer. Derefter fældes de udvalgte egetræer, og inden de bliver til en bordplade, bliver de kørt igennem en grundig tørringsproces – først udenfor, siden i tørreovn. Denne proces foretages for at sikre, at bordet ikke flækker, når det akklimatiserer sig dit hjem.

 

Kun de bedste eller mest specielle planker bliver udvalgt til at blive til bordplader. Her kan du selv deltage i udvælgelsen af de planker, vi skal bruge til netop dit egetræsbord. Vores planker har alle forskellige udtryk.

 

Processen for egetræs plankeborde

Når din bordplade i egetræ er designet og fremstillet, har du mulighed for at bestemme, hvordan overfladebehandlingen af bordet skal være. Vi har flere forskellige behandlingsmetoder – vi benytter primært oliebehandlinger til at give bordene den farve, du gerne vil have.

Er du klar til at se flere egetræsborde eller beregne en pris på et plankebord eller rundt bord i egetræ? Se mere her.

  1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
  2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
  3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
  4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF. Vælg mellem 1x50cm eller 2×50 cm.
rundt bord og stol uden baggrund 2 4

Valg af bordben og olie

Egetræet er danskernes træ

Eg er et populært materiale af flere årsager. Det er en smuk træsort med en karakteristisk gylden farve og tydelige åretegninger, og dens ynde fremhæves og forstærkes kun, som tiden går og træet arbejder. Dertil er det en utrolig stærk og holdbar træsort. Der skal meget til, før eg går i stykker, hvorfor det er særdeles velegnet til borde og andre møbler.

Men det er ikke udelukkende træsortens gode egenskaber, som gør den så elsket. Egetræet har en ganske særlig betydning i Danmark, og danskerne har haft glæde af træet siden tidernes morgen.

Der har været egetræer i Danmark siden 7000 f.kr, og Danmarks ældste træ er da også et egetræ med navnet Konge-egen. Træet er mellem 1500 og 1800 år gammelt og er med sin høje alder det ældste levende væsen i landet. I 2000 blev egen også kåret til Danmarks nationaltræ at have stået i skyggen af bøgetræet i mange år.

Egetræet har haft stor betydning for vores samfund

Gennem tiderne har egetræet været med til at danne rammerne omkring vores samfund. I gamle dage blev eg brugt som tømmer til bygning af huse og krigsskibe, for selv på det tidspunkt forstod og anerkendte man dens gode egenskaber. Faktisk var egetræerne dengang tæt på at uddø i Danmark grundet rovdrift, fordi eg var så populært et byggemateriale.

Heldigvis blev danskerne gjort opmærksomme på egetræernes nød, og der blev gjort en indsats for at dyrke flere træer, så vi ikke ville løbe tør for eg. Hvad danskerne ikke vidste var, at træ ville blive erstattet endnu stærkere byggematerialer som mursten og beton, og derfor er der i dag en sund bestand af egetræer i landet, selv om der jævnligt fældes træer til kommerciel brug.

Eg er dog stadig et populært råmateriale og anvendes den dag i til bl.a. gulve, hegn, tønder, kister og ikke mindst møbler og pyntegenstande. Så når vi hos Kærbygård arbejder hårdt for at bevare træets oprindelige udtryk, er det, fordi vi vil ære dets historie og arv.

Hos Kærbygård har vi forskellige snedkere i staben, herunder møbel-, maskin- og bygningssnedkere. Vores dygtige personale gør, at vi kan varetage alle designopgaver, uanset om du vil have et simpelt eller ekstraordinært plankebord. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak.

3 planke egetrae kaerbygaard2 2 scaled

FAQ om egetræsbord

Hvad koster et egetræsbord?

Et egetræsbord kan koster alt mellem 10.000-40.000 DKK, men ligger som regel på omkring 15-25.000 DKK. Det afhænger af valg af planker: 1, 2, 3 eller 4 stk., valg af længde og bredde og bordbenene. Vi laver egetræsborde præcis efter vores kunders ønsker på bestilling, så prisen afspejles i kundens valg.

Hvad vejer et egetræsbord?

Et egetræsbord kan nemt veje 80-100 kg eller mere. Derfor står vi altid for levering, håndtering og montering på kundens adresse, så alt forløber fejlfrit og der ikke bliver lavet skader på bordet.

Hvilken størrelse kan egetræsbordet laves i?

Alle størrelser, du bestemmer. Hos Kærbygård designer man selv sit egetræsbord, og kan derfor få den størrelse, træsort og behandling man ønsker.

Hvordan vedligeholdes et egetræsbord?

Et egetræsbord fra Kærbygård kan ofte blot vedligeholdes med en fugtig klud, da kvaliteten er vores massivtræs-møbler er den højeste på markedet. Dog vil der periodisk være behov for en smule træolie som vi leverer sammen med det pågældende egetræsbord.