Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus, København og Hamburg

Langborde

Et stort og langt plankebord som kan samle familien. Se nedenfor hvorfor Kærbygård er specialister i langeborde og ELSKER at fremstille dem.

%

Tilfredshedsgaranti

%

Unikke møbler

Langbordet – det ultimative plankebord

Vi er sikkert mange, der har beundret de langborde, der ses på danske slotte og herregårde – og ofte ses i engelske og amerikanske film og serier.

Hos Kærbygård Plankeborde kan du få realiseret drømmen om at få dit eget langbord i dit hjem. Vi fremstiller langborde i mange forskellige udgaver – og tilpasser størrelse og udseende, så det hele passer til netop dine ønsker og dit hjem.

Ikke alle har plads til en kæmpestort langbord i deres hjem, men det er heller ikke nødvendigt. Langborde kan tilpasses i både længde og bredde, så det kommer til at fremstå harmonisk og individuelt tilpasset til lokalet.

 

Bredden kan varieres, idet vi leverer langborde lavet en enkelt bred planke eller af to – eller tre – planker i varierende bredde. Således er det muligt at få den bredde, der egner sig bedst til den plads, der er til rådighed.

Du kan læse mere generelt om vores plankebord her, og beregne prisen på dit kommende langbord her.

Hvad er et langbord?

Et langbord er – som navnet antyder – et langt bord. Det betyder dog ikke, at du kun kan få et langbord i meget lange modeller. Mange vælger at købe et langbord i træ i den størrelse, der passer til behovet i hverdagen og passer perfekt i rummet størrelsesmæssigt.

Tillægsplader

Når behovet for et længere bord opstår i forbindelse med mange gæster eller lignende, kan der monteres tillægsplader. Vi laver flere forskellige løsninger indenfor tillægsplader, så det er muligt at finde den løsning, der tiltaler dig mest. Typisk vælger vi en mørk eller sort gennemfarvet MDF eller laver tillægspladerne i samme udskærring træ, som er valgt til plankebordet.

Med tillægsplader har du derfor muligheden for at have et plankebord i træ til hverdagsbrug – og samtidig et langbord, der kan udvides, når behovet for mange siddepladser opstår. Vores tillægsplader er som standard 50 cm per stk. hvilket også er størrelsen vi anbefaler. Vi kan dog lave tillægsplader i de fleste størrelser, både større og mindre mod en tillægsydelse – vi rådgiver naturligvis herom.

egetrae langbord langt plankebord kaerbygaard 2021

Processen: fra træ til langbord

Forløbet starter ved, at vi går ud i skoven og vælger de mest lovende træer. Derefter fældes de udvalgte elmetræer, egetræer eller valnødtræer, og inden de bliver til en bordplade, bliver de kørt igennem en grundig tørringsproces – først udenfor, siden i tørreovn. Denne proces foretages for at sikre, at bordet ikke flækker, når det akklimatiserer sig dit hjem.

Kun de bedste eller mest specielle planker bliver udvalgt til at blive til bordplader. Her kan du selv deltage i udvælgelsen af de planker, vi skal bruge til netop dit langbord. Vores planker har alle forskellige udtryk, så alle lange borde fra Kærbygård er helt unikke.

Det er nogle helt fantastiske borde I laver. Vi er stadig super glade for vores. Det passer bare så godt til vores hus. Kvalitet fornægter sig ikke.

Thomas Soendberg Clausen

Langbord, ejer

Rundt bord eller langbord?

Det kan være virkelig svært at tage en beslutning som skal holde i SÅ mange år. Derfor anbefaler vi at du kommer forbi et af vores showrooms hvor du kan mærke, dufte, se og teste kvaliteten og det praktiske ved et rundt bord kontra et langbord. Vi kan som nogle af de få i landet lave runde borde hvor der kan sidde over 10 personer, så det kan måske også være relevant for dig.

Uanset hvad du vælger, så kan du senere hen udnytte mulighederne ved at have en rigtig snedker til at fremstille dine møbler ud af rigtigt massiv træ. Du kan nemlig få en matchene skænk i egetræ eksempelvis, som fremstår både raffineret og elegant, sammen med dit nye runde bord eller langbord.

Langborde laves af det bedste træ

Hos Kærbygård Plankeborde står vi for hele processen, når vi skal lave et plankebord. Det giver os fuld kontrol lige fra fældning af det rigtige træ, skånsom transport, opskæring af plankerne og efterfølgende lufttørring og afsluttende ovntørring.

Vi har fuld kontrol over den afsluttende høvling – og ikke mindst – den slutbehandling i form af slibning og overfladebehandling, der giver den unikke finish, der fremhæver årerne og sikrer et bord, der tåler at blive brugt i årtier – og stadig vil fremstå smukt.

At vi selv står for hele processen er med til at sikre den høje kvalitet. Vi stiller meget store kvalitetskrav til vores produkter, hvorfor vi hos Kærbygård Plankeborde har en spildprocent på op til 75% fra et træ bliver fældet og de færdige planker ligger klar. Det er således kun det bedste og særligt udvalgte træ, der bliver brugt til planker.

erhverv 01

FAQ om langborde

Hvad er et langbord?

Et langbord er som ordet lyder, et langt bord. Vi definerer et bord som et langbord når det rammer mere end 3 meter, da det kommer til at skulle håndteres, fremstilles og transporteres markant anderledes i forhold til mindre plankeborde.

Hvad koster et langbord?

Et langbord kan koste alt mellem 10.000-100.000 DKK, men ligger som regel på omkring 35.000-60.000 DKK. Det afhænger af valg af planker: 1, 2, eller 3 stk., valg af længde og bredde og bordbenene. Vi laver langborde præcis efter vores kunders ønsker på bestilling, så prisen afspejles i kundens valg.

Hvad vejer et langbord?

Et bord i elm kan nemt veje +100 kg eller mere. Derfor står vi altid for levering, håndtering og montering på kundens adresse, så alt forløber fejlfrit og der ikke bliver lavet skader på bordet.

Hvilken størrelse kan langborde laves i?

Alle størrelser, du bestemmer. Hos Kærbygård designer man selv sit langbord, og kan derfor få den størrelse, træsort og behandling man ønsker.