Kærbygpård logo sort 1

Telefon

Telefon

Showrooms

I Odense, Århus, København og Hamburg

Bordben og overflade-behandling

Vi har samlet billeder af forskellige bordben og overflade-behandlinger, så du bedre kan vælge det rette match.

Bordben

Overflade-behandlinger

Gå til bordben

Gå til overflader

Bordben i træ – som du ønsker dem

Et bordben i enten matchene træ eller sort træ fra samme sort, kan give et særdeles smukt udtryk. Det forlænger bordets naturlige former og farver ned mod gulvet, og kan få et snedkerbord til at fremstå endnu mere eksklusivt.

Bordben gør en stor visuel forskel på et planke spisebord, som fx et egetræsbord. Man kan vælge nogle kraftige ben, som vil give bordet et rustikt look, eller man kan vælge en lettere udgave for et mere enkelt udtryk.

Alle vores træbensløsninger bliver lavet på vores eget snedkeri. Her har vi i høj grad tænkt funk­ tionalitet i hverdagen ind. Det vil sige, at vi får vores smed til at fremstille både vores special­ beslag men også metalben, så konstruktionen under bordet bliver så let og stærk som mulig. Disse løsninger er naturligvis ikke noget, man ser i hverdagen, men man mærker det.

Hos Kærbygård kan vi endda lave bordbenene i samme træ og olieret som bordpladen, hvilket kan give et rigtigt flot udtryk. Bordben i træ har en merpris på 500,- pr. snedkerbord.

Træben er det naturlige valg

For mange er bordben i træ det mest naturlige valg, når der skal vælges bordben. Bordben i træ giver nemlig plankebordet et komplet naturligt udseende, da benene er i samme matchende materiale som bordpladen.

Vi kan sagtens fremstille bordben i samme type træ som din bordplade, men ønsker du en anden type træ til dine bordben, kan dette selvfølgelig også lade sig gøre.

Bordben i stål

Modernitet og elegance

Understel til plankeborde kan også laves af metal. Vores stålben bruges ofte til vores borde, fordi et bord med stålben udstråler modernitet og elegance. Her er det vores dygtige smed, Nikolai, der kommer på banen. Ligesom graden af kvalitet i snedkerhåndværket varierer meget, gør den det også i smedearbejdet. Bordben i stål er utroligt robuste, og derfor særligt velegnede til store og tunge plankeborde.

Vores smed kan dog fremstille stålben i alverdens størrelser og former – det er kun fantasien, der sætter græn­ ser. Derfor anbefaler vi altid, at man kigger forbi et af vores showrooms, så man har mulighed for at se og mærke kvaliteten.
Du kan altså få lige de stålben, du ønsker dig, uanset om det er et lille, stort, firkantet eller rundt plankebord, du bestiller.

Vi har altid en række standard-ben, som man kan se i vores showroom. De fås i to forskellige højder, så vi er sikre på at ramme den rigtig bordhøjde til dit bord. Bordben i stål er tidsløse, falmer ikke og man skal ikke bemkymre sig helt så meget om mærker og skrammer fra eksempelvis støvsugeren. Det kan give et utroligt flot udtryk til snedkerbordet.

Vi tilbyder stålbordben i næsten alle farver og afskygninger, men vores mest populære er krydsben med sort eller krom farve.

VI FREMSTILLER OGSÅ SPECIALLØSNINGER

Har man et andet ønske til bordben, laver vi en 3D tegning, inden vi sætter det i gang, så du har mulighed for at visualisere løsningen inden den fremstilles. Fordi vi går op i at give vores kunder løsninger af højeste kvalitet, finder du ikke billige bordben til plankeborde her. Kvalitet og pris hænger sammen, og vi er stolte af vores hånd­ lavede borde og bordben, som bliver lavet fra bunden hver gang.

Vælg rigtigt første gang

Det kan være lidt af en jungle af finde ud af hvilket træsort, overfladebehandling og færdigt udtryk man ønsker med sit nye snedkermøbel.

Der kan være meget store forskelle på hvordan det endelige træ ser ud, hvis man eksempelvis vælger valnød frem for eg.
– Derudover kan træet påvirkes i forskellige retninger, afhængig af den behandling som gives.

Her er derfor lige et par gode råd til at vælge mellem de mest typiske træsorter og overfladebehandlinger.

Overflade-behandling

Egetræ

Egetræ kan variere meget i udtrykket, og når der tilføjes olie til træet kan disse variationer virkelig blomstre. Derfor kan egetræ blive plejet hen imod næsten et hvilket som helst udtryk man ønsker.

Ligesom valnøddetræ er egetræ også massivt og meget holdbart.
Vi plejer at kigge på det unikke stykke træ og derefter komme med anbefalinger til hvilke der vil fungere bedst i forhold til farve og spil, men hvis man vil have en meget mørk eller lys planke, så kan det som regel lade sig gøre.

Foruden olier ryger vi også gerne træet i en special-ovn, hvilket skaber nogle mere grå nuancer i mørke toner. Det giver et super flot mørkt møbel!

Her er de mest valgte overfladebehandlinger:

Mørk og røget olieret eg

Natur-olieret eg

Hvidpigmenteret og neutral-olieret eg

plankebord hvidlig nuance
IMG E1023

Overflade-behandling:

Valnød og elmetræ

Valdnød og elmetræ kommer ALTID i vores naturolie.
Valnød er en massiv træsort som får især en varm-brunlig og mere eksotiske farver. Træsorten kan i teorien påvirkes i farven af træet, lidt i samme omfang som eksempelvis bøg og eg, men er generelt ikke noget vi anbefaler, da den ikke optager det lige så pænt.

Hos Kærbygård kommer valnøddemøblerne derfor ALTID med en natur olie, som hhv. giver et mere rødligt eller rød-brunt udseende til træet.

For elmetræ gælder de samme forudsætninger. Elmetræ har et mere brunligt end rødligt skær, og kan have store nuance forskelle fra planke til planke.

ekmetræ 240
rundt bord

Lak, olie eller røg?

Vi tilbyder som nævnt både olie og røg, men skulle du brænde for at behandle dit plankebord med lak, har vi også mulighed for det. Lak kan gøre overfladerne mere spejl-glatte og hårdføre, men kan ligeledes giver lidt flere problemer med vedligeholdelse, da det er sværere at efterbehandle hjemme hos én selv.

Vi anbefaler derfor som udgangspunkt en af de to andre løsninger.