Kærbygpård logo sort 1

Kontakt

Showrooms

I Odense, Århus og København

Om Kærbygård

Nedenfor ser I billeder af gården og familiemedlemmer i fordums tid samt billeder af gårdens seneste generationer og nuværende medarbejdere. Vores personale består bl.a. af møbel-, maskin- og bygningssnedkere, og deres kombinerede kompetencer betyder, at vi kan løfte alle tænkelige snedkeropgaver.

Vi har ligeledes samlet brugbar viden omkring det træ vi benytter og hvordan vores kvalitet adskiller sig fra de andre.

Træer plantet

Ansatte

Gå til "kvalitet"

GALLERI

Gå til "træet"

SHOP

Vores gård

På Kærbygård har vi specialiseret os i snedkerarbejde. Vi kan fremstille alt lige fra planke spiseborde, reoler, trapper til vinkældre – det er kun fantasien, der sætter grænsen. Mens vi hele tiden søger at udvikle nye ideer til møbler af kvalitetstræ, er vi samtidig åbne overfor at arbejde sammen med dig om dine ønsker og behov. Vi ser en glæde i at udvikle unikke møbler, hvor design og det gode snedkerarbejde går op i en højere enhed.

Hør mere i videon nedenfor:

vinreol 06
miljoe-pakning-badge-100x100

Læs om Kærbygårds juletræssalg

Fyns Stiftidende:

Familiedrevet landbrug i 271 år: Nu laver de også møbler

TV2 Fyn:

271 år gammelt familielandbrug har ramt guldåre med møbelsnedkeri i stalden

Ugeavisen Odense:

Tinkas bænk er solgt: Auktion går ubeskåret til Julemærkehjemmet

Fyns Stiftidende: 

Sjov bestilling: Kærbygård skulle lave møbler til Tinka

Wood-Supply:

Se billederne: Ungt snedkeri løb med denne prestigeopgave

Landbrugsavisen:

271 år gammelt familielandbrug har ramt guldåre med møbelsnedkeri i stalden

Vores muligheder

Mens vi hele tiden søger at udvikle nye ideer til møbler af kvalitetstræ, er vi samtidig åbne overfor at arbejde sammen med dig om dine ønsker og behov. Vi ser en glæde i at udvikle unikke møbler, hvor design og det gode snedkerarbejde går op i en højere enhed.

Derfor indgår vi også gerne et samarbejde med indretningsarkitekter eller designere for at levere præcis det møbel, du drømmer om. Vi har fokus på detaljen, den gode råvare og det eksklusive udtryk, mens vi garanterer kvalitet i vores arbejde.

Vi har samlet nogle flotte billeder og udvalget af vores snedkermøbler og plankeborde på forsiden, herfra kan du fordybe dig i flot håndværk.

 

Stokken der gik gennem generationer

STOK Mangler Ejer 3

Til vores åbent hus d. 23. februar 2020 kom et ægtepar forbi med en Kærbygård stok, som 6. generation “Peter” har lavet i 1930’erne.

Trods at stokken havde været brugt i generationer, var stokken i så sædvandlig god stand og kvalitet her et århundrede senere, at ægteparret mente, at Kærbygård burde have det praktiske klenodie stående, som symbol for den høje kvalitet vores navn og træmøbler står for.

Så når vi siger, at vi laver produkter som kan gå gennem generationer, så mener vi det!

Tusiden tak til parret der kom forbi med både stok og en god historie.

Træet

Kom med Kærbygård en tur i skoven og find ud af hvorfor vores træmøbler er noget særligt.

Træer plantet

Ansatte

Ikke overraskende starter det hele i skoven

Kærbygård har været ejet af familien siden 1748. Dette gør, at vi har et nært forhold til mange andre gårde, som har skov. Derfor får vi ind imellem mulighed for at udvælge præcis de træer, som vi ønsker, inden den kommercielle skovdrift tager over.

Størstedelen af det træ, vi bruger, kommer hovedsageligt fra vores egne eller andre fynske skove. Men ind imellem finder vi også anderledes og spændende træ i begrænsede mængder. Dette kan være træ fra gamle bygninger, eller træ der af forskellige årsager er svært at skaffe.

I efteråret 2017 var vi utrolig heldige at finde et stort lager af dansk elmetræ, som en landmand i det sønderjyske havde fældet i forbindelse med elmesygen 20 år tilbage. Du kan læse mere om vores snedkermøbler og plankeborde på forsiden.

traeet 01

Bæredygtighed

Da vi fælder træer i vores egne og andre fynske skove, stiller det krav til, at vi bruger vores ressourcer med omtanke. Heldigvis er vi i Danmark i den situation, hvor der i øjeblikket bliver plantet flere træ, end der bliver fældet.

Når vi på Kærbygård fælder et træ, planter vi to nye, så de næste generationer også kan nyde skovene.

Når man fremstiller massivtræsmøbler i høj kvalitet, er det uundgåeligt, at der vil være en masse overskudstræ. På gården er træspånerne og andre rester fra snedkeriet nok til at opvarme showroom, værksted og lager hele året.

Godt træ er godt miljø

Når man fælder et træ og bruger det som møbler, så vil det fungere som et CO2 lager mange år frem. Det er derfor generelt godt for miljø, natur og fremtidige generationer, at vælge møbler af bæredygtigt træ.

Kvalitet

Når et snedker møbel ikke bare er et møbel. Generationer vil kunne få glæde af dit Kærbygård møbel.

Træer plantet

Ansatte

Massivtræsmøbler er en tillidssag

Massivtræsmøbler stiller store krav til kvalitet, og der er nogle grundlæggende forhold, som skal være på plads for at sikre, at møblet kan holde i generationer. Vi har samlet nogle gode fif til at vedligeholde dine træmøbler nedenfor.

Kærbygårds fremstilling af massivtræsmøbler:

  1. Træ, som er egnet til møbler, udvælges i skoven – resten går til flis eller brænde
  2. Træet lufttørres korrekt med tålmodighed
  3. Træet ovntørres til indendørs brug
  4. Træet akklimatiseres, inden forarbejdning påbegyndes
  5. Møblet fremstilles i opvarmede lokaler af fagpersoner
  6. Når møblet er færdigt opbevares det i opvarmede lokaler
A3DDFD31 F984 4F1C B02D 6C1B4E792B5E

Få mest mulig glæde af dine møbler

På Kærbygård har vores familie siden 1748 lavet kvalitetsprodukter i mange forskellige former. I dag har vi landbrug og snedkeri. I snedkeriet har vi valgt at varetage alle processer selv. Vi udvælger selv træerne i de fynske skove og saver dem op til planker. Derefter starter den lange tørringsproces – først i fri luft og derefter i tørreovn.

Hør mere i videoerne:

Klargøring

Når træet er klar, akklimatiseres det i vores værksted, før snedkerne får fornøjelsen af at arbejde med det. I snedkeriet har vi mange kompetencer for at spænde så bredt som muligt. (Møbelsnedker, maskinsnedker, bygningssnedker, designer, tømrer)

Når møblet er færdigt opbevares det uden undtagelse i en af vores opvarmede lader før det kommer hjem til kunden.

Generationer

Muligheder

Populære løsninger

Massivtræsmøbler er meget populære i dag, og der bliver fremstillet meget i forskellige kvaliteter. Derfor er det vigtigt, at man gør op med sig selv, hvad man forventer af møblet, og hvad det må koste. På Kærbygård bestræber vi os på at fremstille møbler i markedets bedste kvalitet, og derfor er vi ikke de billigste på markedet.

Vi opfordrer alle, der er på udkig efter et massivtræsmøbel, til at besøge værkstedet, hvor det bliver fremstillet, for at sikre sig mod ubehagelige overraskelser.

Vil du gerne se inspirerende billeder og læse mere om vores udvalg af snedkermøbler og plankeborde, kan du gå til forsiden her.

 

Kurv
  • Ingen varer i kurven.