kaerbygaard-logo

Plankeborde

At købe et plankebord er en tillidssag. Hos Kærbygård Plankeborde sætter vi derfor en ære i, at du kan have tillid til vores produkter og det arbejde der ligger bag at skabe et smukt, funktionelt og unikt møbel.

EE8EB490 CB37 47CB ABA1 6E20AD980C5F

Plankeborde ud over det sædvanlige

For at skabe et sådant produkt kræver det, at mange faktorer skal være i orden. Det er ikke altid nok at have det helt rigtige egetræ med smukke årer til rådighed. Træet skal skæres op på den helt rigtige måde og efterfølgende opbevares under kontrollerede forhold for at hindre skævhed og sprækker i træet.

Derfor er vores lagerhal og værksted altid opvarmet til den temperatur, der sikrer at plankerne får tid til at tørre på den rigtige måde. Det tager lang tid, men er en nødvendig proces for at opnå det perfekte resultat.

Prøv vores prisberegner til plankeborde

Det er gratis, uforpligtende og giver et hurtigt indblik i prisen på dit drømme-plankebord.

Spørgsmål? Bliv kontaktet

11 + 7 =

Erfarne folk hjælper dig

Derefter skal vores dygtige og erfarne fagfolk udvælge netop de planker, der passer til det bord, der skal laves til fremvisning i vores showroom – og måske være det bord som du ender med at beslutte dig for at købe.

Har du selv ønsker med hensyn til plankernes udseende, bordets størrelse og efterbehandling, tager vi selvfølgelig hensyn til disse ønsker og udvælger – eventuelt i samråd med dig – de planker der passer til den helt konkrete opgave.

 

På et færdigt plankebord er der mange ting, man ikke lægger mærke til i første omgang. Du forelsker dig sikkert i de smukke planker og åretegningen i træet – og det helt naturligt at disse ting vægter højest.

At bordet fremstår harmonisk og med rene linjer skyldes de små ting. Detaljerne skal være på plads for at skabe et godt resultat. Netop detaljerne går vi meget op i hos Kærbygård Plankeborde. Vi ved, at det ofte er de små og nemt oversete ting, der gør forskellen på et middelmådigt og et fremragende resultat.

Mørkt stilrent egetræsbord fra Kærbygård

“Vi har fået et flot plankebord med stole til, samt en bænk og sofa bord. Alt var I den fineste orden. Vi har været meget tilfredse med det hele lige fra indkøb af møblerne til leveringen på adressen.”

Annemarie Nielsen

Plankebordsejer

- kaerbygaard plankebord KÆRBYGÅRD 2020 snedkeri - træbord_ Egetræ - valnød elmetræ

Fra træ til færdigt møbel

Hos Kærbygård kommer meget af egetræet til vores plankeborde fra vores egne træer. I vores skovområder udvælges de bedste egetræer til opgaven. De fældes i skoven og transporteres til vores værksted, hvor de sorteres og kvalitetsbedømmes, hvorefter de skæres op til planker.

De opskårne planker skal derefter lufttørres. En grundregel er, at plankerne skal tørre i et år per tomme, de er tykke, for at have opnået den rigtige fugtighedsgrad til næste proces.

Næste proces er ovntørring, der under nøje temperaturovervågning tager mellem to og tre måneder. Først herefter kan plankerne lægges på lager, hvor de akklimatiseres og herefter ligger klar til brug på selve snedkerværkstedet, hvor plankebordene laves.

Snedkerværkstedet er selvfølgelig også opvarmet, så plankerne under hele processen sikres optimale forhold.

I snedkerværkstedet fremstilles de forskellige møbler af vores dygtige snedkere – staben består bl.a. af møbel-, maskin- og bygningssnedkere. Vi har en meget faglig dygtig og kompetent medarbejderstab, der alle sætter en ære i at levere det bedste produkt på markedet.

Vi er stolte af vores medarbejdere, der hver dag yder deres bedste for du får det møbel, som du bliver glad for – og stolt af – at have stående i dit hjem eller i din virksomhed.

De færdige møbler skal også behandles godt. De plankeborde, der skal sættes til salg, står i vores opvarmede showroom – og de borde, der skal direkte videre til en kunde, opbevares i opvarmede lagerlokaler indtil levering skal finde sted.

- kaerbygaard plankebord KÆRBYGÅRD 2020 snedkeri - træbord_ Egetræ - valnød elmetræ

Processen omkring plankebordet

  1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
  2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
  3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
  4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF.

Besøg vores showroom og kom bag om produktionen

Hos Kærbygård er vi altid klar på en uforpligtende snak om muligheder og prisleje. Vi går op i, at vores kunder får netop det møbel, de drømmer om, og derfor vil vi gerne være sikre på, at alle detaljer er blevet gennemgået og godkendt, inden vi sætter gang i produktionen.

Du er velkommen til at kigge forbi vores showrooms, som ligger i Odense og København. Her kan vi også tage en uforpligtende snak om, hvilke ønsker og krav du har til dit plankebord. Besøger du os i Odense, er det også muligt at besøge vores snedkerværksted, som ligger på samme adresse. Her kan du komme bag om produktionen og se, hvordan dygtige håndværkere bringer plankebordene til live.

Kom forbi og find dit næste plankebord.

Vi har showroom i Odense og København

Generationer

Muligheder

X