Træet

Kom med Kærbygård en tur i skoven og find ud af hvorfor vores træmøbler er noget særligt. 

Ikke overraskende starter det hele i skoven

Kærbygård har været ejet af familien siden 1748. Dette gør, at vi har et nært forhold til mange andre gårde, som har skov. Derfor får vi ind imellem mulighed for at udvælge præcis de træer, som vi ønsker, inden den kommercielle skovdrift tager over.

Størstedelen af det træ, vi bruger, kommer hovedsageligt fra vores egne eller andre fynske skove. Men ind imellem finder vi også anderledes og spændende træ i begrænsede mængder. Dette kan være træ fra gamle bygninger, eller træ der af forskellige årsager er svært at skaffe.

I efteråret 2017 var vi utrolig heldige at finde et stort lager af dansk elmetræ, som en landmand i det sønderjyske havde fældet i forbindelse med elmesygen 20 år tilbage. Du kan læse mere om vores snedkermøbler og plankeborde på forsiden.

Bæredygtighed

Da vi fælder træer i vores egne og andre fynske skove, stiller det krav til, at vi bruger vores ressourcer med omtanke. Heldigvis er vi i Danmark i den situation, hvor der i øjeblikket bliver plantet flere træ, end der bliver fældet.

Når vi på Kærbygård fælder et træ, planter vi to nye, så de næste generationer også kan nyde skovene.

Når man fremstiller massivtræsmøbler i høj kvalitet, er det uundgåeligt, at der vil være en masse overskudstræ. På gården er træspånerne og andre rester fra snedkeriet nok til at opvarme showroom, værksted og lager hele året.

Godt træ er godt miljø

Når man fælder et træ og bruger det som møbler, så vil det fungere som et CO2 lager mange år frem. Det er derfor generelt godt for miljø, natur og fremtidige generationer, at vælge møbler af bæredygtigt træ.

Kærbygård for fremtiden

Få mere ud af naturen med bæredygtige træmøbler. Til glæde og gavn på flere måder.

Generationer

Muligheder