Planke spiseborde

Plankeborde som spiseborde har i den grad vundet ind i hjemmet. Læs mere om hvorfor og find inspiration, lige her. Du kan også hoppe direkte til vores side for langborde, hvor du kan se planke spiseborde som er +3 meter.

Spiseborde – familiens naturlige samlingssted

For årtier siden var spisebordet et bord, der stod i den ”fine stue” og kun blev brugt til at spise ved, når der var gæster. Sådan forholder det sig heldigvis ikke mere. I dag er et spisebord meget mere, end det bord vi sidder ved, når vi skal indtage vores måltider; det er blevet et naturligt samlingssted for hele familien i mange situationer. Med tiden har det udviklet sig, så vi danskere bruger rigtig meget tid ved vores planke spisebord. Det hænger – som før nævnt – ikke kun sammen med, at det er et praktisk møbel at sidde ved, når vi skal indtage vores måltider. Det hænger også sammen med, at vi er gode til at hygge os – hvad enten det er med ægtefællen, kæresten, hele familien med børn eller det er vennerne, der er samlet til hyggeligt samvær over et godt veltilberedt måltid.

 

Vælg dine former: Rundt bord eller rektangulært

Et planke spisebord kan både være rektangulær eller rundt. Af og til laver vi faktisk også kvadratiske og 5-8 kantede borde, som er meget specielle. Hvis du vil se vores runde borde har vi samlet en masse billeder og information her. De alternative former kan du se i vores galleri hvis fantasien skal sættes i spil.

Vi laver selvfølgelig også gerne en matchene væghængt egetræs skænk, som kan blive fremstiller i et design og størrelse efter dine ønsker. Vi synes at det ser vildt godt ud med en egetræ skænk i samme træsort, overfladebehandling og design udtryk som planke spisebordet. Se mere om ege træ skænken her.

Egetræ eller andet træ

Spisebordet har fået mange nye funktioner i den moderne danske familie. Det er her vi spiller kort med vennerne fredag aften. Det er her vi spiller brætspil med børnene, når regner driller søndag eftermiddag – og det er her vi sidder, når børnene skal have lidt hjælp med den drilske matematik.

Det er også her vi bænker os, når vi skal drømme om den næste ferierejse – og finde ud af, om budgettet står mål med drømmene.

Det er derfor med stor glæde, at vi på Kærbygård fremstiller det kvalitetsbord, som du og din familie skal samles om i mange år fremover – og det er derfor vi meget gerne stiller os til rådighed med vejledning og gode råd angående dit nye træ spisebord. Hos Kærbygård finder du et skarpt udvalg af spiseborde i træ og uanset om du søger et aflangt eller rundt planke spisebord, vil du finde det her.

 

Processen for

Plankeborde

Bestil tid

Bestil tid og besøg os

 • Vi elsker at få besøg. Første trin i processen er derfor at du bestiller en tid. Så er du sikker på at få den rette vejledning. Bestil her.
g
Tid til at vælge

... Træsort, olie, mv

 • I vores showroom tager vi dig i hånden med valg af: træsort, udtryk (rent eller rustik), oliebehandlinger, bordben, mål og størrelser, kanter og tillægsplader
Depositum

Vi sender billeder

 • Når vi er enige om pris og den rette kombination af træ, olie og ben, godkender du ved at indbetale 10 % depositum. - Dernæst går vi i gang med at finde det perfekte træ til dig. Vi sender billeder som du skal godkende, så vi sikrer at træet har det udtryk du ønsker
Snedkeren tager over

Når du har godkendt

 • Når du har godkendt de planker vi har sendt billeder af eller som er blevet fremvist i snedkeriet, går vores snedker i gang. Du får også en estimeret leveringsdato her
Når dagen kommer

Levering

 • Vores møbler bliver leveret og monteret hos dig. Vi koordinerer leveringen med dig og ønsker til montage. Typisk sender vi en eventuel leveringsdag og et tidsrum, som du kan godkende eller afslå.
Z
Efterbehandling

Olie og tillægsplader

 • Over tid som plankebordet bliver brugt kan det få brug for en oliebehandling. Vi anbefaler at give bordet olie to gange om året, eller efter behov. Vi leverer en olie sammen med bordet, som du kan bruge. Vi hjælper naturligvis også, hvis der skulle opstå spørgsmål
Z
Efterbehandling

Olie og tillægsplader

 • Over tid som plankebordet bliver brugt kan det få brug for en oliebehandling. Vi anbefaler at give bordet olie to gange om året, eller efter behov. Vi leverer en olie sammen med bordet, som du kan bruge. Vi hjælper naturligvis også, hvis der skulle opstå spørgsmål

“Vi har fået et flot plankebord med stole til, samt en bænk og sofa bord. Alt var I den fineste orden. Vi har været meget tilfredse med det hele lige fra indkøb af møblerne til leveringen på adressen.”

Annemarie Nielsen

Plankebordsejer

Plankespisebord

“Vi er rigtig glade for vores spisebord fra Kærbygård plankeborde????????

Lise Lomholt

Plankespisebord, ejer

Find masser af inspiration i vores showroom

Har du ikke allerede en klar idé om, hvordan dit nye planke spisebord skal se ud, har vi i vores showroom mange forskellige borde, der kan give dig inspiration. Kom og se vores skønne borde, og oplev kvaliteten af lækre træsorter som massivt egetræ, ask, elm og valnød.

Måske falder du over det bord, der passer helt perfekt – ellers kan vi tilpasse det, så det bliver perfekt.

Uendelige muligheder i træ

Mulighederne er utallige, da vi har erfaring med at lave alt fra meget store planke spiseborde til store spisestuer, til stuer i mindre lejligheder og borde til køkkener og alrum. De individuelt tilpassede størrelser og eventuel brug af tillægsplader gør, at det altid er muligt at finde den optimale løsning for dig og din familie. Vores tillægsplader er som standard 50cm per stk. hvilket også er størrelsen vi anbefaler. Vi kan dog lave tillægsplader i de fleste størrelser, både større og mindre mod en tillægsydelse – vi rådgiver naturligvis herom. 

I vores showroom vil du blive overbevist om, at vi kun laver den bedste kvalitet. Vores borde skal – udover at være funktionelle – være flotte og kunne holde til mange års brug. Vores store kvalitetskrav gør, at træ, der ikke levet op til vores høje standarder bliver frasorteret i udvælgelsesprocessen. Vi bruger derfor meget tid og meget energi på at sikre, at kun det bedste træ når frem til vores snedkerværksted – så ved vi, at vi kan stå inde for kvaliteten.

Træ er et naturprodukt – og der findes ikke to planker, der er helt ens. Hos Kærbygård sætter vi en ære i at finde netop den eller de planker, der passer til dit bord. Hvad enten du ønsker en fin og tæt åretegning eller en grovere og mere rustik åretegning, vil vi hjælpe med at finde de planker, der giver et flot slutresultat i overensstemmelse med dine ønsker.

Udover de traditionelle firkantede plankeborde laver vi også ovale og runde borde. Disse kan laves som borde i planker med mellemrum eller som sammenlimede bordplader, hvorved du opnår en glat og tæt plade i massivtræ.

Vi kan desuden fremstille en håndlavet snedker skænk i egetræ, som matcher dit planke spisebord. Det er ret flot faktisk.

Få fremstillet tre forskellige plankeborde og vælg – GRATIS og uforpligtende

Der kan være en del usikkerheder forbundet med at købe snedkerborde og plankeborde. Derfor har vi udviklet et nyt koncept, som giver dig svaret på PRÆCIS hvad du får, når du bestiller dit drømme-plankebord.

Prøv det ved at trykke på billedet med forstørrelsesglasset :-)

Processen omkring plankebordet

 1. Vælg en eller flere planker i eg, valnød eller elm.
 2. Vælg overfaldebehandling. Her kan du vælge mellem forskellige lak og olier efter dit behov og farveønske.
 3. Vælg mellem træ og metal bordben. Vi forsøger naturligvis at matche bordpladens look.
 4. Vælg en eventuel tillægsplade eller to i gennemfarvet MDF. De måler typisk bordets bredde x 50cm per stk.

Besøg en familie af snedkere

Vi står klar til at hjælpe.

Generationer

Muligheder