Odeon er Odenses nye musik- og teaterhus, som ligger midt i Odense centrum. Her har vi haft fornøjelsen af at designe og fremstille byens scene, som dagligt bliver brugt af Odenses borgere. Scenen er sponsoreret af Albanifonden Ud over scenen har vi fremstillet borde, vinreol og diverse hylder, som i dag pryder Odeon.

Vi takker for et godt samarbejde.

Tanker om design og funktionalitet

Vi fik til opgave at fremstille en scene som kunne have flere funktioner i huset. Samtidig ville vi gerne lave noget, som man lægger mærke til, når man træder ind i den flotte foyer.

Vi har anvendt fynsk egetræ, som er bejdset og lakeret, så det passer ind i det eksklusive udtryk. Vi har valgt små messingdetaljer, så det passer ind i Odeons guldtema. I midten af scenen ses Odeons logo, som er udført i rustfri stål og messing. Det rustfrie stål danner en naturlig overgang til Verdens største Le Klint lampe, som hænger over scenen.

Scenen kan skilles ad i 17 elementer, som kan bruges til bænke og små miljøer rundt omkring i foyeren. I udførelsen er der tænkt over de små detaljer. Når scenen er samlet, løber årestrukturen fra midten og ud i de yderste elementer i samme stykke træ.